Skip to main content

Middelhavsrivieraen

Status:
Fullt

Bli med og utforsk Middelhavskysten på denne turen som tar for seg det beste av den italienske og franske rivieraen! I løpet av 7 varierte dager besøker vi kjente steder som Cinque Terre, øya Elba, Portofino, Monaco og Nice, i tillegg til mange flere kjente og ukjente steder vel verdt et besøk.

23.05 Ankomst

Møt reiseleder fra Boreal Travel Sør-Vest reiser på Sola flyplass kl. 04:30. Avreise fra Stavanger kl. 06:00, via København, ankomst Roma kl. 12:35. Ved ankomst i Roma venter innleid buss for transport til hotellet i Castiglione della Pescaia for innsjekk 2 netter. Resten av dagen  til avslapping.  

 

24.05 Sorano – Sovana - Pitigliano

Etter frokost drar vi ut for å utforske den sørlige delen av Toscana. Vi begynner med et besøk i Sorano, en gammel middelalderby med spektakulær beliggenhet. Videre til Sovana, med sitt etruskiske sentrum og gater. En lett lunsj (inkl.) sereveres på et typisk vinhus på toppen av en tuffsteinshøyde i Pitigliano. Landsbyen fremstår nesten som en steinskulptur mot himmelen. Lokalguide hele dagen.  

 

25.05 Elba

Etter frokost sjekker vi ut og drar til Piombino og tar båt over til øya Elba. Ved ankomst i Portoferraio tar guiden oss med på en rundtur og ser de flotteste og mest kjente severdigetene som Marina di Campo, havnen Porto Azzurro med sine flotte kafeer, og ikke minst Napoleons sommer residens i San Martino. Retur med båt til fastlandet utpå ettermiddagen, og transfer til vårt hotell i Forte dei Marmi for innsjekk.

  

26.05 Cinque Terre – Portovenere

Ingen hadde vel forutsett den enorme populariteten de fem fiskelandsbyene kjent som Cinque Terre skulle komme til å oppleve. Turen begynner med å ta toget mellom Manarola og Monterosso, med et stopp i Vernazza for å nyte det nydelige landskapet. Deretter, med båt sørover igjen, ankommer vi sjarmerende Portovenere som ligger på det sørlige hjørnet av Cinque Terre. Retur til hotellet på ettermiddagen.

  

27.05 Santa Margherita Ligure  – Portofino

Etter frokost settes kursen mot kystbyen Portofino, en av de virkelige perlene på den liguriske kysten. Her ferierer den italienske fiffen, også de sjarmert av små pastellfargede hus, trange smug og en vakker marina, innrammet av åssider med vinranker, oliven og valnøtter. Mellom Portofino og Santa Margherita Ligure tar vi flott båttur.

  

28.05 Monaco – Eze

Utsjekk fra hotellet for å ta turen over grensen og besøke Monaco og Frankrike. Miniputtstaten Monaco er den minste selvstendige staten etter Vatikanet. Palais du Prince er kongefamiliens residens og må ses, og de fleste vil også foreviges foran det berømte kasinoet i Monte Carlo. Klippelandsbyen Eze er kjent for sine gatelabyrinter og fantastiske utsikt fra kaktushagen Jardin Exotique. Lokalguide inkl. Innsjekk 2 netter på hotell i San Remo på ettermiddagen.

 

 29.05 Nice & Grasse

Intet besøk til den franske rivieraen er komplett uten et besøk til Nice. Frankrikes nest mest besøkte by er berømt for sin strandpromenade "Promenade des Anglais" langsmed stranden. Sentrum er kompakt med det bilfrie torget Place Rossetti som selve hjertet i byen, et flott sted å utforske, shoppe og slappe av på en fortauskafe. Vi tar også turen litt inn i landet til parfymebyen Grasse, hvor alle de mest kjente parfymemerkene dyrker sine råvarer og fremstiller sine edle dufter. Lokalguide inkl.

 

30.05 Hjemreise

Vi sjekker ut fra hotellet i Alassio og kjører til flyplassen i Nice for innsjekk og hjemreise. Avgang fra Nice kl. 12:55, via København, ankomst Stavanger kl. 17:45.

 

REISEFAKTA

DATO: 23.05.-30.05. 2018

PRIS: 14 550,- kr per per person i dobbeltrom

PÅMELDINGSFRIST: 18.02.18

PRISEN INKLUDERER:

*Fly Stavanger-Roma / Nice-Stavanger

*Reiseleder fra Boreal Travel AS / Sør-Vest reiser

*Utflukter som beskrevet i program

*All transport i egen buss iht. program

*Overnatting 7 netter på 4* hoteller inkl. frokost

*7 middager på hotellet

*Lokalguider tre utflukter, som spesifisert i program

*Lett lunsj i Pittgliano

*Båt til Elba t/r

*Besøk til Napoleons hus

*Togtur i Cinque Terre

*Båttur i Cinque Terre

*Båttur Santa Margherita Ligure – Portofino t/r

 

IKKE INKLUDERT:

Enkeltromstillegg 9 netter: kr. 1 620,-

Drikke på måltidene

Tips til sjåfør og evt. lokalguider

Søk reise