Skip to main content

De musikalske sørstatene

Pris fra og med:
34 350,-
Dager:11
 • PRISEN INKLUDERER:
 • *Reiseleder fra Boreal Travel AS/Sør-Vest reiser
 • *Flyreise fra Stavanger – USA med SAS og Air Canada t/r
 • *ESTA søknad for innreisegodkjennelse i USA
 • *Overnatting 10 netter på hotell inkl. frokost
 • *Transport med egen buss iht. program
 • *Guidet "Home of the Stars" rundtur i Nashville
 • *Besøk Country Music Hall of Fame
 • *Besøk RCA Studio B
 • *Inngang Johnny Cash Museum
 • *Utflukt til Belle Meade Plantation
 • *Guidet rundtur i Memphis
 • *Besøk av historiske Sun Studios
 • *Besøk Graceland
 • *Guidet rundtur i Natchez
 • *Guidet byrunde i New Orleans
 • *Inngang Mardi Gras World
 • *Swamp Tour
 • *Elvecruise med Steamboat Natchez inkl. buffetmiddag
Transporttype:Fly
Bestill reise

Vi utforsker sørstatenes rikholdige musikkhistorie i bl.a. Nashville, Memphis og New Orleans. Opplev Graceland, Home of the King, Elvis Presley, countryhovedstaden Nashville og legendariske Sun Studio!

DAG 1 Møt reiseleder på Stavanger Sola for avreise med fly, avgang kl. 09:50. Via København og Toronto ankommer vi vårt endelige mål, countryhovedstaden Nashville kl. 17:00. Ved ankomst venter vår innleide buss som transporterer oss til hotellet vi skal bo på i fire netter.

 

DAG 2 I dag skal vi oppleve hjemmene til noen av Nashvilles største stjerner på en Home of the Stars rundtur. I noen av byens mest eksklusive nabolag ser vi husene til blant andre Taylor Swift, Dolly Parton, Garth Brooks og mange flere country artister.  

Kveldene i Nashville kan brukes til å utforske Nashvilles berømte Music Row, området sentralt i byen som anses for å være selve hjertet av byens underholdnings- og musikkindustri.

 

DAG 3 Sørstatene er berømte for sine såkalte Antebellum plantasjer, antebellum betyr "før krigen" og henviser til før borgerkrigen. Belle Meade Plantation er en av disse, og eiendommen har hatt en innholdsrik og dramatisk historie siden den ble grunnlagt i 1807 og frem til i dag.

 

DAG 4 Vi besøker Nashvilles eldste gjenværende musikkstudio, det verdensberømte RCA Studio B. Her har storheter som Dolly Parton, Roy Orbison, Willie Nelson og utallige andre spilt inn sine hits. Omvisningen fortsetter i Country Music Hall of Fame, hvor man kan høre musikken til og se personlige eiendeler til mange av verdens mest kjente country artister. På ettermiddagen blir det besøk til The Johnny Cash Museum, som har verdens største samling av Johnny Cash memorabilia.

 

DAG 5 Utsjekk fra hotellet og ferden fortsetter til Memphis – Home of Elvis! Vi får en guidet rundtur i denne berømte musikkbyen, hvor også andre historiske begivenheter som f.eks. mordet på Martin Luther King Jr. fant sted. Turen avrundes på Peabody Hotel hvor vi overværer den berømte daglige begivenheten "march of the ducks".

Kveldene i Memphis kan brukes til å nyte restauranter og utesteder i Memphis berømte Beale Street.

 

DAG 6 Høydepunktene står i kø! Vi begynner med et besøk til legendariske Sun Studios, rock'n rollens fødested og hjem for "Million Dollar Quartet" – Elvis Presley, Johnny Cash, Jerry Lee Lewis og Carl Perkins. Det har vært sagt at "Hvis musikk var en religion, så ville Memphis vært Jerusalem og Sun Studio dets helligste alter". Det var her en ung ukjent mann ved navn Elvis Presley grep mikrofonen i 1954 og gjorde Sun Studios til verdens mest berømte studio.

 

Ferden går videre til USAs nest mest besøkte hus, Elvis Presleys hjem Graceland. Få et innblikk i Elvis' personlige hverdag, eiendeler, enorme samling av gull- og platinaplater, drakter og priser.

 

DAG 7 Turen går videre mot "the deep south", og første stoppested i staten Mississippi er byen Natchez. Natchez ligger ved Mississippi-elvens bredd og er en av de best bevarte byene, med et utall bygninger som kom uskadet fra borgerkrigens ødeleggelser. Disse vakre husene og en sjarmerende liten sørstatsby opplever vi på vår guidede rundtur. Om kvelden kan man prøve lykken på Natchez Casino, som også er vel verdt et besøk for sin rikholdige middagsbuffet.

 

DAG 8 Vi ankommer Louisiana største og mest kjente by, New Orleans. New Orleans har ikke mindre enn 17 unike nabolag, av de mest kjente kan nevnes The French Quarter, Garden District og Riverwalk. Vår lokalguide forteller om byens fascinerende historie, tradisjoner og ikke minst festivaler. Kvelden anbefales til å oppleve de berømte gatene Bourbon Street og Frenchman Street, hvor byens musikktradisjoner kommer til live i de mange barene og utestedene med live opptredener.

 

DAG 9 Vi tar turen ut i Louisianas bayous (sumplandskap) og opplever eksotisk flora, alligatorer og annet dyreliv på nært hold. Med spesialbygde båter beveger vi oss enkelt gjennom sumpene under eldgamle sypresser. Man vet aldri hva som kan dukke opp, hver tur er unik. På ettermiddagen går turen innom Mardi Gras World, for å lære mer om New Orleans' mest berømte festival, dens historie, forseggjorte kostymer og mattradisjoner.

 

DAG 10 Dagen til egen disposisjon i New Orleans. Knips bilder ved vakre Jackson Square, kikk i butikkene langs Magazine Street, smak lokale spesialiteter som po-boy og beignets, eller besøk den fascinerende St. Louis kirkegården.

På kvelden blir vi med Steamboat Natchez på et Dinner Jazz Cruise på elven. Med levende jazzmusikk fra de Grammy-nominerte "Dukes of Dixieland", buffet middag, fantastisk utsikt og godt selskap får en innholdsrik tur et passende punktum.

 

 

 

 

DAG 11 Vi sjekker ut og transporteres til flyplassen i New Orleans for hjemreise. Avgang fra New Orleans kl. 14:45. Turen går via Toronto og København, med ankomst Sola 13. oktober kl. 15:25.

 

 

REISEFAKTA

 

DATO: 02.10 – 13.10 2018

 

PRIS: 34 350,- kr per person i dobbeltrom

 

PÅMELDINGSFRIST: 25. juli 2018

 

PRISEN INKLUDERER:

*Reiseleder fra Boreal Travel AS/Sør-Vest reiser

*Flyreise fra Stavanger – USA med SAS og Air Canada t/r

*ESTA søknad for innreisegodkjennelse i USA

*Overnatting 10 netter på hotell inkl. frokost

*Transport med egen buss iht. program

*Guidet "Home of the Stars" rundtur i Nashville

*Besøk Country Music Hall of Fame

*Besøk RCA Studio B

*Inngang Johnny Cash Museum

*Utflukt til Belle Meade Plantation

*Guidet rundtur i Memphis

*Besøk av historiske Sun Studios

*Besøk Graceland

*Guidet rundtur i Natchez

*Guidet byrunde i New Orleans

*Inngang Mardi Gras World

*Swamp Tour

*Elvecruise med Steamboat Natchez inkl. buffetmiddag

 

IKKE INKLUDERT:

Enkeltromstillegg: kr 7 695,-

Tips til sjåfør ca. 4$ per person per dag

Alle måltider ikke nevnt under "Prisen inkluderer

Søk reise

 

Avganger & priser

UtgåendeReisemålLedige plasserFra kr.
2/10De musikalske sørstateneMer enn 834 350,-Bestill